Over mij

en het ontstaan van Gewoon Gemaakt.

Al meer dan 25 jaar een "maker"

Of zoals de Van Dale het omschrijft; "vervaardiger, schepper - iemand die iets maakt of heeft gemaakt". Ofwel, van houten kruk tot complete tuinset, met materiaal van eiken balken tot pallethout, ik maak het!

Waarom Gewoon Gemaakt?

Grote stappen naar 2021

De naam Gewoon Gemaakt is ontstaan uit de vraag ‘waar heb je dat/die vandaan?” je kunt het antwoord vast al raden. Voorheen als hobby naast mijn IT werk maar nu andersom. Ik maak gewoon graag!

Het echte werk begon met het maken van kratten, voor op de fiets, voor in de tuin of gewoon om iets in op te bergen. Van de kratten naar een moestuinbak en zo door naar een loungeset. Kijk eens bij Gemaakt voor meer voorbeelden.

Mijn ontwikkeling in het maken staat nooit stil, ik vind het heerlijk om nieuwe vaardigheden te leren. Een aantal jaar geleden kwam bijvoorbeeld een vraag vanuit een klant of ik een kast op maat kon maken; een stalen frame met houten planken. Na een cursus lassen en veel oefenen was ik weer een stap verder. Deze kennis is weer zeer bruikbaar gebleken in volgende projecten en een zeer groot huidig project; een woning bouwen van zeecontainers!

Het grootste project is net begonnen, een avontuur waar ik al mijn kennis volop in moet zetten. Ik ben samen met mijn gezin in het proces om een eigen huis te bouwen met als basis zeecontainers. Het eerste deel van het project staat inmiddels, 2 grote zeecontainers die volledig worden aangepast om mijn nieuwe werkplaats te worden.

Op dit moment werk ik vanuit twee locaties. Mijn huidige werkplaats in Baambrugge wordt, wanneer mijn nieuwe werkplaats klaar is, langzaam maar zeker overgeheveld naar Almere, Oosterwold.

Meer over ons huis en de vorderingen komen binnenkort online met een eigen site en social media 😉